Екс-радник Дональда Трампа Річард Гейтс визнав себе винним у шахрайстві (аудіо)

Екс-радник Дональда Трампа Річард Гейтс визнав себе винним у шахрайстві (аудіо)

Екс-радник американського президента Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії Річард Гейтс погодився визнати себе винним у шахрайстві.

Він свідчитиме проти колишнього очільника передвиборчого штабу республіканця Пола Манафорта у рамках розслідування ФБР щодо втручання Росії у президентські вибори у США.  У цій справі дві складові, - каже політолог Олеся Яхно. Політична – втручання у передвиборчу кампанію, кіберзагроза, що змушує переглядати безпекову складову. І юридична.

Говорить Олеся Яхно

У справі висунули 12 обвинувачень. Головні - змова проти Сполучених Штатів, відмивання грошей, ухиляння від сплати податків та брехливі свідчення. Гейтс в обмін на свідчення отримає значно менший тюремний термін – орієнтовно 18 місяців за ґратами. Манафорту може загрожувати до 80 років ув'язнення. Перші звинувачення спецпрокурора США Мюллера не стосувалися виборів взагалі. Але у вересні 2017 року з'явилася інформація, що ФБР прослуховувало Манафорта до і після президентських виборів. Частина зібраних даних викликала підозру, що Манафорт закликав Росію надати допомогу передвиборчій кампанії Трампа.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!