МОЗ усунуло ректора НМУ від виконання обов'язків (аудіо)

МОЗ усунуло ректора НМУ від виконання обов'язків (аудіо)

Ректора Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерину Амосову усунуто від виконання обов'язків.

Про таке рішення Міністерства охорони здоров'я повідомив сьогодні на брифінгу у Києві заступник Міністра Олександр Лінчевський.

Причиною, за його словами, став зрив запланованого на сьогодні ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія" для студентів-третьокурсників. Іспит не відбувся через відсутність договору на його проведення між університетом і Центром тестування Міністерства охорони здоров'я - єдина організація, уповноважена на проведення цих іспитів, говорить Олександр Лінчевський.

Прослухати

Нагадаємо, учора прес-служба медичного університету оприлюднила скан-копію листа ректора Катерини Амосової від 19 лютого на ім'я керівництва Міністерства охорони здоров"я. Як йдеться у листі, Центр тестування наприкінці січня відмовився від участі в оголошених відкритих торгах через систему Прозорро. Відтак, залишилася лише одна-компанія-претендент, що не відповідала усім технічним умовам, і торги довелося скасувати. Університет 14 лютого спрямував до Центру пропозицію щодо оплати його послуг частинами, без проведення відкритих торгів, йдеться у листі. Про усі етапи переговорів з Центром тестування Міністерство охорони здоров'я було поінформовано, повідомила ректор медуніверистету Катерина Амосова сьогодні на брифінгу у Києві.

Прослухати

За повідомленням же Центру тестування, поширеному 15 лютого, його керівництво нібито неодноразово зверталося до медуніверситету з закликом укласти прямий договір з Центром як з єдиною визначеною законом організацією, що проводить ліцензійні інтегровані іспити "Крок". І коли керівництво медуніверситету 26 січня на веб-порталі PROZORO оголосило відкриті торги на надання цієї послуги, Центр від участі у них відмовився. Як йдеться у його заяві, через те, що торги за законом передбачають участь не менше двох учасників, яких немає, оскільки Центр - єдина ліцензована організація в Україні у цій сфері.
      
Заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський на сьогоднішньому брифінгу повідомив, що у Міністерстві створюється комісія для розгляду цієї ситуації, і на час її діяльності від виконання обов'язків усувається, окрім ректора медичного Університету, і директорка Центру тестування Ірина Булах.

Що ж до зірваного іспиту студентів-третьокурсників за фахом "стоматологія", то їм, за словами Олександра Лінчевського, буде надана можливість скласти тест упродовж навчального року.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!