Трамп посів останнє місце в загальному рейтингу президентів США

Трамп посів останнє місце в загальному рейтингу президентів США

Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп змістив з останньої сходинки в рейтингу американських президентів Джеймса Б'юкекена, який своїм правлінням фактично створив умови для громадянської війни в країні.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в The New York Times професором Університету політичних наук Х'юстона Брендоном Роттінгаусом та директором Центру історії й політики Джастіном Ваугном, повідомляє Укрінформ.

"Джеймс Б'юкенен, який був на чолі країни (1857-1861 рр.), коли Сполучені Штати скотилися в громадянську війну, поступився своєю позицією найгіршого президента нинішньому главі держави, Трампу", - йдеться в публікації.

Діючий глава Білого дому отримав лише 12 балів (зі 100 можливих) в опитуванні, у якому взяли участь 170 членів Американської асоціації політичних наук, що представляють напрям президентів і політиків виконавчої влади. Президенту Б'юкекену присудили 15 балів.

Тим часом, найвищий рейтинг мають 16-й президент Авраам Лінкольн (95 балів), перший президент Джордж Вашингтон (93 бали) та 32-й глава Білого дому Франклін Рузвельт (89 балів), який керував США за часів Другої світової.

До першої десятки, за версією опитування NYT, також увійшли Теодор Рузвельт (81 бал), Томас Джефферсон (80 балів), Гарі Трумен (75 балів), Дуайт Ейзенхауер (74 бали), Барак Обама (71 бал), Рональд Рейган (69 балів) і Ліндон Джонсон (69 балів).

Останнє подібне дослідження проводилося в 2014 році, й тоді результати дещо різнилися. Зокрема, тодішній президент Барак Обама перебував на 18-й сходинці (зараз на восьмій), а до десятки перших у рейтингу входили також Білл Клінтон, Вудро Вільсон і Ендрю Джексон.

Новий рейтинг оприлюднений у День президентів, який у понеділок відзначають у США.