Джудіт Гоф: Україні потрібно оновити склад ЦВК

Джудіт Гоф: Україні потрібно оновити склад ЦВК

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф наголошує на важливості відновлення складу Центральної виборчої комісії в Україні в найкоротші терміни.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Необхідно якомога швидше оновити склад Центральної виборчої комісії України і забезпечити відповідний політичний баланс. Це важливо для довіри до виборчих процесів в Україні", - написала Дж.Гоф у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року П.Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК, а також підписав лист про звільнення з посади членів ЦВК у зв'язку із завершенням терміну їхніх повноважень. 24 січня П.Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 14 кандидатів.

У 12 з 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще у одного члена ЦВК - в лютому 2017 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Двоє членів ЦВК були призначені в квітні 2014 року.

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - 7 років.