Збройні сили Росії напали на американську базу в Сирії

Збройні сили Росії напали на американську базу в Сирії

Росія атакувала американські сили та союзників в Сирії і понесла значні втрати.

Про це повідомляє Голос Америки.

Всі сторони визнають, що інцидент стався на базі США Дейр-ез-Зор. Пентагон та Кремль визнали, що російські "бойовики" брали участь. Однак, в основному стверджується, що найманці робили, що хотіли, і Москва про це нічого не знала.

Голова Пентагону Джим Маттіс заявив, що випадок є заплутаним: "не знаю, чому вони там нападали, було відомо про присутність сил, очевидно, росіяни знали, - сказав він, - ми знали, що були елементи в цій складній битві, над якими Росія не мала, скажімо так, контролю".

Слова Маттіса про незрозумілість ситуації є "шляхетною брехнею" - неправдою, яку говорить провідник, щоб досягти спільного блага, наполягають у Bloomberg.

Якщо Маттіс визнає очевидне – що Кремль наказав провести прямий напад солдатами в формі без відзнак – перед ним постане ризик ескалації в Сирії. Незрозумілість дає Путіну шанс заперечити свою участь, що він і зробив, незважаючи на великі жертви cеред бойовиків.

Однак, існують незаперечні свідчення того, що російські найманці працювали на Кремль. Більше того, росіяни знали, що американські військові перебували в Дейр-ез-Зорі, що закладене в угодах з розведення сил в Сирії, йдеться в статті.

Bloomberg News раніше повідомляв, що поранених бойовиків доправили з Сирії у військові шпиталі Москви та Санкт-Петербурга.

Посадовці США, які займаються Сирією, повідомляють, що російські військові поза сумнівом знали про напад на Дейр-ез-Зор. Евелін Фаркас, колишній високопосадовець Пентагону з питань Росії, України та Євразії сказала: "будь-які російські бойовики в Сирії, чи в Україні, працюють на російський уряд".

Найманці, такі як ПВК "Вагнера", є ключовим елементом російської стратегії "гібридної війни", включаючи використання бойовиків без уніформи, які забирали Крим в Україні в 2014 році, зазначає видання.

Гарною новиною стало те, що відповідь США була швидкою і різкою. Хоча чітких даних про загиблих немає, деякі російські ЗМІ повідомляють, що було вбито більше 200 російських бойовиків.

Чому Маттіс уникає прямих звинувачень проти Росії в цьому випадку? "Гадаю, він сказав, що ситуація заплутана, надсилаючи сигнал росіянам: я готовий дати вам трохи часу це припинити, але більше цього не робіть, - сказала Фаркас, - і росіяни знають, що вони грають з вогнем, якщо подивитись на їх реакцію".

Негатив від такої шляхетної брехні в тому, що якщо бойовики типу «Вагнера» є ключовим елементом більш широкої російської стратегії та тактики, важливо, щоб у Москви не було можливості це заперечити. Росія має знати, що напад її бойовиків буде розглядатись як напад її збройних сил.

Останні новини
Півострів завмер в очікуванні  — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Півострів завмер в очікуванні — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
Новини по темі
Не налаштованих воювати треба виявляти — офіцер ЗСУ Микола Мельник
10 років тому в Україні фактично почалася нова світова війна — Їжак
"Без демобілізації": народні депутатки про плюси та мінуси ухваленого законопроєкту про мобілізацію
Російські окупанти прийшли вбивати українців — Скорик-Шкарівська про трагедію Бучі
"Ривок" на Харків стане для окупантів самовбивчим". Киричевський про інтерв'ю Сирського