Пілоти Ан-148 сварились перед катастрофою

Пілоти Ан-148 сварились перед катастрофою

Російські слідчі, які займаються розслідуванням катастрофи Ан-148 11 лютого в Підмосков’ї, розшифрували дані самописців, які знаходилися на борту літака.

Про це повідомляє видання Mind.

Розшифрування записів свідчить про те, що пілоти сварилися перед падінням через різні показники на своїх дисплеях. Зазначається, що катастрофа відбулася під час керованого польоту.

Записи з самописців, на відновлення яких треба було багато часу через значні пошкодження, виявилися зовсім короткими.

На початку, перед вильотом із аеропорту Домодєдово, пілоти читають контрольну карту, перевіряючи роботу різних пристроїв та механізмів. При цьому чомусь вони не вмикають обігрів приймачів повного тиску, з яких зчитують інформацію датчики швидкості, хоча ця дія вписана в карту.

Невдовзі після вильоту пілоти звертають увагу на критично низькі показники швидкості на приборах, які різнилися на датчиках льотчиків. Пілоти розпочинають сварку та намагаються вирішити проблему, збільшуючи швидкість та нахиляючи літак до землі. Зіткнення відбулося під час криків пілотів.

Після розшифрування першого самописця експерти дійшли висновку, що невключення обігріву могло спричинити обмерзання усіх трьох приймачів і, відповідно, зміну параметрів, які передавалися з них на дисплеї льотчиків.

Експерти повідомляють, що при наборі літаком висоти у 2000 м індикатор одного з пілотів показував швидкість 200 км на годину, а в іншого – взагалі залишався на нулі. При цьому реальна швидкість літака становила 600 км на годину.

Екіпаж зважився на різке зниженні, щоб набрати швидкість, у результаті чого літак врізався в землю.

Нагадаємо: 11 лютого літак "Самарських авіаліній" Ан-148, який здійснював рейс з Москви до Орська розбився у Підмосков’ї. Усі присутні на борту загинули.

Слідчий комітет РФ повідомив, що "в момент падіння повітряне судно було в цілісності, без займання, вибух виник після падіння літака".