Розгляд справи Саакашвілі щодо громадянства призупинено (аудіо)

Розгляд справи Саакашвілі щодо громадянства призупинено (аудіо)

Розгляд скарги Міхеїла Саакашвілі щодо Указу президента Петра Порошенка про позбавлення його громадянства України призупинено.

Відповідне рішення ухвалив сьогодні Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду після того, як захист політика подав клопотання про відвід колегії з п'яти суддів. Відтак, розгляд продовжиться, коли інший суддя розгляне питання про відвід.

Один із адвокатів Міхеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький пояснив причину цього клопотання тим, що колегія суддів нібито сформована незаконно, оскільки, згідно зі звітом системи автоматизованого розподілу справ, була сформована, "за 0,00 мілісекунди". Також, за словами Руслана Чорнолуцького, згідно з висновками Громадської ради доброчесності головуючий суддя у цьому процесі Раїса Ханова у 2010 році демонструвала упередженість у своїй роботі.

Прослухати

За словами ж Раїси Ханової, адвокати пропустили строк подачі заяви про відвід. Після обговорення у дорадчій кімнаті суд ухвалив рішення передати розгляд клопотання про відвід іншій колегії суддів Касаційного адміністративного суду, говорить Раїса Ханова.

Прослухати

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив екс-президента Грузії, екс-голову Одеської обласної держадміністрації Міхеіла Саакашвілі українського громадянства.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби щодо визнання його біженцем.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!