ЗСУ просунулися вперед на заході Луганщини

ЗСУ просунулися вперед на заході Луганщини

Підрозділи Збройних сил України просунулися вперед на заході Луганської області неподалік Новоолександрівки, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Наші спостерігачі встановили факти, які чітко вказують на те, що підрозділи Збройних сил України просунулися вперед на заході Луганської області біля села Новоолександрівка", - сказав він на брифінгу.

Крім того, минулого тижня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 15 одиниць озброєння, яке розміщене з порушенням узгоджених ліній відведення: 9 - у підконтрольних Києву і 6 - у непідконтрольних районах.

За словами Хуга, починаючи з середи, знову спостерігалося застосування забороненого озброєння в Луганській області. Зокрема за середу було зафіксовано понад 3 тис. випадків порушення припинення вогню.

"Среда фактично стала найгіршим днем із березня 2017 року за кількістю застосування такого озброєння", - наголосив А.Хуг.

Також, заборонене озброєння застосовувалося, як мінімум, тисячу разів, з яких 360 випадків - застосування систем залпового вогню.

Крім того, А.Хуг повідомив, що 9 лютого озброєні люди із самопроголошеної "Донецької народної республіки" зробили кілька пострілів поблизу спостерігачів СММ.

Також кілька разів поточного тижня вівся прицільний вогонь по безпілотним апаратам.

Як повідомляли українські ЗМІ, 31 січня селище Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області звільнили українські військові. На північний захід і захід від села проходить лінія розмежування сил на Донбасі (згідно з другою Мінською угодою). Населення Новоолександрівки до війни становило 124 людини, але зараз їх залишилося менше 20, живуть без газу та електроенергії.