Меру Одеси Труханову висунуто обвинувачення в корупції

Меру Одеси Труханову висунуто обвинувачення в корупції

Антикорупційні правоохоронні органи оголосили про підозру міському голові Одеси Генадію Труханову та ще чотирьом чиновникам.

Про це повідомляє ТСН.

Усі вони нині перебувають за межами України. Цю інформацію також підтвердили джерела ТСН. Мера можуть оголосити у всеукраїнський розшук.

Підозра була оформлена заочно, а документи слідства були рознесені за місцями проживання та роботи всіх фігурантів справи. Разом із Трухановим у цій справі проходять заступник міського голови Павло Вугельман, директор департаменту комунальної власності Олексій Спектор, голова комісії міськради з питань комунальної власності Василь Шкрябай та ще однин чиновник мерії, ім'я якого поки невідомо.

Раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує махінації з купівлею Одеською мерією багатоповерхівки за 185 мільйонів гривень для розміщення в цій будівлі "Євромерії". Спочатку будинок в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" було продано за 4 мільйони гривень, а за кілька місяців його придбала за різко завищеною ціною Одеська мерія.

У грудні 2016 року слідчі НАБУ ініціювали накладення арешту на рахунки компанії-продавця "Девелопмент еліт". Солом'янський райсуд Києва за клопотанням НАБУ заарештував банківський рахунок, на який були переведені 185 мільйонів гривень за будівлю для "Євромерії" Одеси.

Сам міський голова Труханов поїхав у відрядження після тривалої відпустки, яку йому востаннє подовжували до 11 лютого. Труханов не виходив на роботу від 26 грудня.