На Україну насувається новий циклон (аудіо)

На Україну насувається новий циклон (аудіо)

У неділю, 11 лютого, в Україні очікується погіршення погодних умов.

Про це Українському радіо повідомила синоптик Наталія Діденко. За її словами, циклон із Середземномор’я охопить не всю країну, а південні і східні регіони, а також центральну частину. Через мінливу погоду зберігається висока лавинна небезпека у високогір’ї Карпат, а на річках - крихкий лід.

Докладніше - Віолетта Карлащук:

"У ніч проти п’ятниці негода накрила Чернівецьку, Івано-Франківську, Тернопільську, Львівську області. Як розповів житель Чернівців Василь Порфирович, через рясний сніг, рух транспорту по області був фактично паралізований, хури застрягли на міжнародних трасах.

Вже в неділю італійський циклон принесе дощ і мокрий сніг і дійде він до Одещини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Харківщини, - прогнозує синоптик Наталія Діденко. За її словами, вплив циклону можуть відчути і в Донецькій і Луганській областях. У вівторок і середу очікується зниження температури, а з четверга - потепління, говорить Наталія Діденко.

Через постійно мінливу температуру, на річках та озерах України утворюється нестійкий крижаний покрив, який небезпечний  для всіх відвідувачів водойм. За інформацією прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, з початку року рятувальники зафіксували 60 випадків загибелі на водних об’єктах. Третій рівень сніголавинної небезпеки очікується в горах Карпат, розповіла  представниця прес-служби Управління ДСНС в Івано-Франківській області Світлана Бабушкіна. За її словами, туристам варто утриматися від походів в гори впродовж найближчих днів.

Нагадаю, у день бабака, що відзначають другого лютого, харківський бабак Тимко Третій зробив перше в житті передбачення весни. Тваринка, яку того дня навмисно розбудили, не побачив своєї тіні. А це означає, що весна буде рання і тепла".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.


Прослухати репортаж:



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!