Монетизація субсидій: Мінфін запрошує до обговорення

Монетизація субсидій: Мінфін запрошує до обговорення

Мінфін запрошує представників ОСББ/ЖБК до публічного обговорення 13 лютого проекту з монетизації субсидій.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Міністерство фінансів запрошує представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків/житлово-будівельні кооперативи (ОСББ/ЖБК) на зустріч з міністром фінансів О.Данилюком та заступником міністра фінансів С.Марченком для обговорення проекту з монетизації субсидій", - йдеться у повідомленні.

У рамках комплексного реформування системи розрахунків за субсидіями Мінфін запровадив з 1 січня 2018 року новий механізм монетизації субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг. Мета такого кроку - перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг.

Монетизація субсидій на рівні надавачів послуг - це перший етап реформи. Далі буде здійснюватись підготовка системи до запровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

Наразі Міністерство фінансів підготувало системні зміни до постанови КМУ від 04.03.2002 № 256, які удосконалюють механізм розрахунків із пільг та субсидій на оплату за енергоносіїв і житлово-комунальних послуг, а також загалом сприяють запровадженню монетизації надання пільг та житлових субсидій.

Новий проект постанови КМУ уже розміщено на офіційному сайті Мінфіну для обговорення та отримання зауважень і пропозицій.