Суд у справі Віталія Шабуніна оголосив перерву (аудіо)

Суд у справі Віталія Шабуніна оголосив перерву (аудіо)

Перерву до 26 лютого у справі керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна оголосив сьогодні Дніпровський районний суд Києва.

Нагадаємо, Віталія Шабуніна звинувачують у завданні тілесних ушкоджень блогеру Всеволоду Філімоненку. Йому загрожує до 5-ти років позбавлення волі, оскільки звинувачення кваліфікувало подію за статтею "Погроза або насильство щодо журналіста". Сьогодні було допитано свідка у справі.

З Дніпровського райсуду повернулась наша кореспондентка Тетяна Ковальчук:

"Засідання Дніпровського районного суду розпочалося із запізненням. Після формальних судових процедур, прокурор у справі Дмитро Руснак виголосив, за що голові Центру протидії корупції  Віталію Шабуніну висунуто звинувачення.

Учасники процесу заслухали  одного свідка. Це головний редактор інтернет ресурсу "Флеш он тайм ньюз" Денис Маганов. За його словами, потерпілий Всеволод Філімоненко працює у нього на громадських засадах, тобто не отримує заробітної плати за свою діяльність. В той день, коли Віталій Шабунін його побив, журналіст виконував редакційне завдання, проводив журналістське розслідування.

Редактор Денис Маганов сказав, що на даний час жодного журналістського розслідування Всеволода  Філімоненка не надруковано в інтернет ресурсі "Флеш он тайм ньюз".

Звинувачений Віталій Шабунін під час засідання разом із захисником намагався довести, що Філімоненко не є професійним журналістом, тобто факту побиття саме журналіста не було.

Ще двох свідків інциденту - Антона Гриньова та Олексія Липовецького  - заслухають на засіданні 26 лютого".

Тетяна Ковальчук. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!