Київрада підтримала петицію про знесення каплиці біля Десятинної церкви (аудіо)

Київрада підтримала петицію про знесення каплиці біля Десятинної церкви (аудіо)

Депутати Київської міської ради під час засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримали петицію з проханням знести каплицю Української православної церкви біля фундаменту Десятинної церкви в Києві як "незаконну". 

Про це Українському  радіо розповіли в прес-службі Київради.

Окрім того, сьогодні у Києві відбувся брифінг представників громадськості, які виступають  проти будівництва поруч із фундаментом Десятинної церкви.

Розповідає Володимир Задворний:

"Нагадаємо, наприкінці січня двоє молодих архітекторів - Олексій Шемотюк і Олександр Горбань - спробували підпалити каплицю, збудовану Українською православною церквою поруч із фундаментом Десятинної церкви. За словами Олексія Шемотюка, у їхніх діях відсутнє релігійне підґрунтя. Вони прагнули привернути увагу суспільства до проблеми збереження історичних пам’яток, каже Олексій Шемотюк.
        
З тим, що фундамент Десятинної церкви є історичною, культурною та релігійною пам’яткою, погоджується  Українська православна церква. Говорить представниця Синодального відділу з архітектури, будівництва та охорони пам’яток церковної архітектури УПЦ черниця Олена.
        
Каплиця має бути збережена до вирішення питання відродження храму Пресвятої Богородиці, каже черниця Олена. За словами речниці Генерального прокурора Лариси Сарган, прокуратура готує позов щодо відсутності дозволу на зведення згаданої споруди на території історичної пам"ятки".
   
Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!