Христя Фрілан: Україна - один із пріоритетів зовнішньої політики Канади (аудіо)

Христя Фрілан: Україна - один із пріоритетів зовнішньої політики Канади (аудіо)

Канада вважає Україну одним із пріоритетів своєї зовнішньої політики. Про це під час виступу на засіданні Постійного комітету із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади заявила глава МЗС країни Христя Фріланд.

З Оттави повідомляє наш власний кореспондент Максим Наливайко:

Україна потрапила до дуже короткого переліку країн, яким дозволили постачання летальної зброї. Про це згадала міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, представляючи членам Комітету пріоритети відомства на цей рік.

Фріланд також наголосила, що Канада надає великого значення звільненню світу від протипіхотних мін і пообіцяла допомогти Україні очистити від них свою територію. Окрім підтримки Україні у протидії російській агресії, глава зовнішньополітичного відомства Канади пообіцяла також докладати зусиль для збереження міжнародного порядку та рішуче виступати проти нетолерантності й зростання націоналізму.

Приділила Фріланд увагу й політичній кризі у Венесуелі, нестабільності на Корейському півострові та переслідуванням представників народності рохінджа у М’янмі.

Членам комітету міністр подякувала за підтримку "закону Магнітського", що дозволяє Канаді застосовувати санкції до порушників прав людини та корупціонерів у всьому світі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Канада вперше скористалася відповідним "Чорним списком", заборонивши в’їзд тридцятьом росіянам та заморозивши їхні кошти".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!