На Запоріжжі почастішали випадки зараження тварин сказом (аудіо)

На Запоріжжі почастішали випадки зараження тварин сказом (аудіо)

У Пологівському районі Запорізької області почастішали випадки зараження свійських тварин сказом. Переносником цього небезпечного захворювання є дика руда лисиця. У зоні ризику – домашні тварини, особливо на подвір’ях селян, які живуть поряд з луками і лісосмугами.
   
Повідомляє наш кореспондент Олександр Воротилов:
           
"Село Пологи Пологівського району періодично потрапляє до небезпечного червоного списку. Ветеринарні лікарі частенько сюди навідуються з повним набором для проведення вакцинації свійських тварин. Минулого року тут було зафіксовано 9 випадків зараження їх сказом, цього року два. У місцевого жителя Сергія Симоненка є пес Слайд і кішка Муся. Їм тиждень тому ввели вакцину від сказу.

Люди розуміють, що без вакцинації важко утримати ситуацію з поширенням сказу під контролем. Основним джерелом зараження є дикі тварини, в основному лисиці. Вони часто навідуються до села, заходять на подвір’я. А це небезпечно як для тварин, так і для людей. Говорить виконувач обов’язків начальника управління держпродспоживслужби в Пологівському районі Віктор Поляк.

Окрім того ветеринари щороку по лісосмугах розкидають для диких тварин спеціальну вакцину в вигляді підкормки. Але це не надає сто відсоткової гарантії порятунку від зараження сказом.

За результатами минулого року і дослідженнями 2018-го в Пологівському районі випадки зараження сказом серед свійських тварин почастішали в селах Ожерельне і Кінські Роздори. Всього ж в зоні ризику 7 населених пунктів".

Олександр Воротилов, Запоріжжя – Українське радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!