Володимир Замана: до захоплення в Криму перебувало 12 тисяч російських військових (аудіо)

Володимир Замана: до захоплення в Криму перебувало 12 тисяч російських військових (аудіо)

До захоплення Росією Криму на півострові перебувало приблизно 12 тисяч російських військових. Тодішня українська влада про це знала і не реагувала.

Про це сказав сьогодні Володимир Замана - Начальник Генштабу Збройних сил України на момент, коли почалася російська експансія у Криму. Він був викликаний як свідок до Оболонського райсуду Києва у справі за звинуваченням Віктора Януковича у Державній зраді.

Прослухати

Адвокати Віктора Януковича подали на розгляд суду список СВОЇХ свідків, загалом понад 100 осіб. Серед тих, кого пропонує викликати захист, - іноземні дипломати, зокрема, колишній Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Як йдеться в обґрунтуванні адвокатів, вона може надати свідчення щодо, цитата: "захоплення влади в лютому 2014 представниками опозиції". Пропонують також викликати тодішніх міністрів закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, Франції - Лорана Фабіуса і Польщі - Радослава Сікорського як свідків переговорів влади і опозиції 20-21 лютого 2014 року.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!