У Греції за незаконне перевезення мігрантів затримано українців

У Греції за незаконне перевезення мігрантів затримано українців

У Греції за перевезення нелегальних мігрантів затримані 120 громадян України.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє "Європейська правда".

"Українські моряки перевозять нелегальних мігрантів та отримають за це покарання у Греції. Перш за все, хочу уточнити, що таких в’язнів не 200, а 120, хоча це й не робить проблему менш гострою", - повідомив міністр.

За словами Клімкіна, посольство України та консульські співробітники тримають на контролі справу кожного заарештованого чи засудженого громадянина. Під час слідства й суду кожному співвітчизникові забезпечується адвокат та перекладач зі знанням української або російської мови.

42 громадян вже засуджені та отримали терміни від 8 до 25 років, уточнив у четвер журналістам директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, інформує "Інтерфакс-Україна".

Глава МЗС наголошує: бесіди консулів із заарештованими свідчать, що абсолютна більшість з них свідомо йшли на злочин і розуміли, що мають справу з міжнародною мафією.

"Це підтверджує й те, що жоден із них не наважився повідомити, де, як і хто втягнув їх до злочинної діяльності та як функціонує мережа переправки мігрантів", - зазначив Клімкін.

"Хочу окремо застерегти потенційних правопорушників: співпраця з мафією обов’язково приведе вас до катастрофи. Мафія використає вас і врешті-решті здасть, розраховувати на її допомогу в біді безглуздо. Чудес не буває", - наголосив міністр.