Негода паралізувала французьку столицю

Негода паралізувала французьку столицю

Зранку на під’їздах до Парижа у заторах опинилися тисячі людей. Через сильні снігопади мобілізували додатково 2,5 тисячі поліцейських, жандармів та рятувальників.

Помаранчевий, передостанній з чотирьох, рівень небезпеки оголошений в 25 департаментах Франції (здебільшого на півночі та частково в центральній частині країни), повідомляє Укрінформ.

"Найскладніша ситуація на шосе RN 118, яке веде до Парижа із північно-західного напрямку. Там застрягло близько 2 тисяч людей. Ситуація має покращитися впродовж 2 - 3 годин", - повідомили в дорожньо-патрульній службі.

Метеорологи прогнозують зменшення опадів після обіду, але попереджають, що ожеледиця  зберігатиметься.

У столичному регіоні Іль-де-Франс через негоду зранку спостерігаються перебої з громадським транспортом. Курсування автобусів за деякими маршрутами припинене ще 6 лютого. Зранку особливе навантаження прийшлося на приміські потяги, метро та трамваї.

Через великі скупчення людей на перонах залізниці пасажирів попросили утриматися від поїздок, якщо вони не є терміновими або важливими. Аеропорти Парижа наразі працюють без значних затримок чи відміни рейсів. Ейфелева вежа закрита для відвідувачів.

Уряд відкрив на цьому тижні додатково тисячу пунктів обігріву для безпритульних.