Єлизавета ІІ святкує чергову річницю сходження на трон

Єлизавета ІІ святкує чергову річницю сходження на трон

Королева Сполученого Королівства Великої Британії Єлизавета ІІ відзначає 66 річницю сходження на трон, що є рекордом для британських монархів.

Про це повідомило у Facebook Посольство Великої Британії в Україні.

"Королева Єлизавета ІІ відзначає сьогодні 66 річницю сходження на трон. Вона - єдиний британський монарх, яка настільки довго очолює королівство", - йдеться у повідомленні.

У дипредставництві привітали Її Величність та побажали їй міцного здоров'я.

Нагадаємо, Єлизавета ІІ (Елізабет Александра Мері Віндзор) народилася 21 квітня 1926 року в Лондоні. Вона є королевою і головою держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та 15 країн Співдружності націй - Канади, Австралії, Нової Зеландії, Ямайки, Барбадосу, Багамських Островів, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Соломонових Островів, Тувалу, Сент-Люсії, Сент-Вінсенту і Гренадин, Антигуа і Барбуди, Белізу, Сент-Кіттсу і Невісу. У всіх цих країнах, окрім Сполученого Королівства, її представляють призначені нею генерал-губернатори.

Крім цього, Єлизавета II є Головою Співдружності націй, Верховним головнокомандувачем Збройних сил, Лордом Острова Мен, Верховним управителем Церкви Англії, Захисницею віри, Герцогом Нормандії.