Підозрюваним у харківській ДТП загрожує до 10 років в’язниці

Підозрюваним у харківській ДТП загрожує до 10 років в’язниці

Підозрюваним у вчиненні cмертельної ДТП у Харкові Олені Зайцевій та Геннадію Дронову загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Про це Громадському повідомила адвокатка Зайцевої Юлія Козир.

"Близько тижня тому підозрюваним вручили обвинувальний акт. У ньому Зайцеву та Дронова підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб. Передбачається кримінальна відповідальність від 5 до 10 років позбавлення волі", — сказала Козир. Вона додала — щодо Зайцевої врахували пом’якшувальні обставини, оскільки вона розкаялася у вчиненні ДТП. Водночас Козир не готова поки робити прогнозів щодо можливого терміну її підзахисної.

6 лютого в Київському районному суді Харкова відбудеться підготовче засідання у справі ДТП.

Увечері 18 жовтня в центрі Харкова на вулиці Сумській сталася масштабна ДТП, унаслідок якої загинули шестеро та постраждали п’ятеро людей.

Головною підозрюваною у скоєні ДТП поліція назвала 20-річну Олену Зайцеву, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів без права внесення застави.  Суд також узяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова.

Олена Зайцева заявила, що  визнає провину у ДТП і готова понести покарання. 13 грудня суд у Харкові ухвалив рішення продовжити ще на 2 місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для  Зайцевої.