Грип атакує киян: тисячі хворих по всій столиці

Грип атакує киян: тисячі хворих по всій столиці

У Києві за п’ятий тиждень епідеміологічного сезону зафіксовано 21 798 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, але ці цифри нижчі епідемпорогу на 36%.

Про це пише Народна Правда з посиланням на прес-службу Київської міськдержадміністрації.

Наразі спостерігається збільшення захворюваності. Дорослого населення захворіло 6344 чоловіка, а дітей – 15 454. Школярів серед них – 6804.

Окрім того, у КМДА вирішили щодо тимчасового призупинення навчального процесу, якщо відсутніми буде п’ята частина учнів. На карантин пішли школи №№ 8, 96, 214, та 119 класів у 16 школах відправлені на вимушені канікули.

Щоб запобігти захворюванням на грип та ГРВІ, необхідно щодня збагачувати свій раціон харчування профілактичними продуктами. Такими є корінь імбиру, айва, редька, хурма, фейхоа, сочевиця, гранат, капуста, груша і навіть каштани.

Нагадаємо, що уві сні виділяють чотири різні стадії. Найбільш важлива стадія глибокого сну, яка починається через 35-45 хвилин після засинання. Під час глибокого сну відбувається перезавантаження імунної системи. У цей період оновлюється певний тип імунних клітин, відповідальних, в тому числі, за розпізнавання і знищення клітин, заражених вірусом.