Рівненську АЕС перевірятимуть представники з Москви і Парижа

Рівненську АЕС перевірятимуть представники з Москви і Парижа

Рівненська атомна електростанція готується до планової перевірки.

У жовтні цього року на Рівненщину приїдуть представники Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій з Москви та Парижа. Перевірятимуть чи врахувала РАЕС попередні зауваження та рекомендації, повідомляється на сайті РАЕС.

"Підготовка триває досить активно. Впродовж січня та лютого заплановано проведення нарад для уточнення стану виконання коригуючих заходів, під час яких буде детально розглянуто кожен напрямок, його особливості, терміни виконання, порядок та методологія проведення", – зазначив заступник генерального директора РАЕС з якості та управління Віктор Кравець.

Основною метою підготовки є усунення усіх зауважень та демонстрація прогресу в усіх областях, що були зазначені для поліпшення експертами під час попередньої перевірки. На атомці запевняють, що всі попередні зауваження враховано.

Було усунуто всі зауваження та придбано нові радіометри, створено мультимедійний курс для навчання персоналу, відтворено прототип санітарного шлюзу в навчально-тренувальному центрі РАЕС, проаналізовано виробничу документацію, доповів начальник цеху радіаційної безпеки Олег Салагаєв.