Біля незаконної каплиці УПЦ МП у Києві зібрались протестувальники

Біля незаконної каплиці УПЦ МП у Києві зібрались протестувальники

Близько двох сотень активістів проводять у суботу акцію біля незаконно побудованої споруди-каплиці УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви на території Національного музею історії України.

Акція спрямована на підтримку арештованих раніше двох архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, яких звинувачують у спробі підпалу самовільно збудованої каплиці, повідомляє Укрінформ.

Учасники акції також заявлять, що виступають проти існування незаконно побудованої споруди-каплиці біля фундаменту Десятинної церкви. Активісти вигукують гасла "Архітекторів на волю", "Росія геть з України", "Геть московського попа", "Геть ФСБ", а також тримають плакати на кшталт "РПЦ=ФСБ. Валіть додому".

Поруч з цим, біля каплички зібралися ще близько 200 осіб, які прийшли на молебен до каплички і закликають активістів їм не заважати. Періодично між прихильниками і противниками УПЦ МП виникають релігійні суперечки.

Територію біля каплички  патрулюють поліцейські, на прилеглих вулицях також знаходяться декілька автобусів з військовослужбовцями Нацгвардії.