Леоніда Каденюка поховали на Байковому цвинтарі у Києві (аудіо)

Леоніда Каденюка поховали на Байковому цвинтарі у Києві (аудіо)

З першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком попрощались сьогодні у Києві. Сотні людей прийшли провести в останню дорогу відомого українця.

На панахиді була і наша кореспондентка Тетяна Ковальчук:

"З вінками, квітами провели Леоніда Каденюка в останню путь. У нього залишилися дружина та двоє синів, один із яких продовжує справу батька – працює у космічному агентстві. Спогадами про космонавта ділиться начальник центру управління та випробування космічних засобів Національного космічного агентства Володимир Присяжний.

Попрощатися із земляком приїхала делегація із села Клішківці Хотинського району Чернівецької області. Леонід Каденюк часто приїжджав у рідне село, де жили його найближчі родичі, заходив до рідної школи, розповідає заступник директора клішківської школи Наталія Мельничук. За останні п’ять років він втратив усіх родичів у селі - від інфаркту помер його старший брат, потім пішли з життя мати і брат-близнюк, говорить Наталія Мельничук.

Леоніду Каденюку вдалося пройти непростий шлях від звичайного сільського хлопця до космонавта. Під час польоту в космос у 1997-му році він впорався виконав унікальну програму із космічної біології, - згадує заступник голови з космічних досліджень Національної академії наук Ярослав Яцків.

Леонід Каденюк увесь час спілкувався з представниками молодшого покоління, ділився своїми спогадами та враженнями про політ у космос, - говорить Представниця культурного центру "Американський дім" посольства Сполучених Штатів Америки Мар’яна Гулевич.

Поховали космонавта на Байковому цвинтарі у Києві".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!