Львівська міськрада затвердила перелік об'єктів, які охоронятиме КП "Муніципальна варта" (аудіо)

Львівська міськрада затвердила перелік об'єктів, які охоронятиме КП "Муніципальна варта" (аудіо)

У Львівській міській раді затвердили перелік комунальних об'єктів, охорону яких у цьому році здійснюватиме комунальне підприємство "Муніципальна варта". Вперше до переліку цих об’єктів увійшли школи та дитячі садочки.

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Громадська організація "Батьківська рада Львівщини" не раз зверталася до міської Ради Львова з проханням організувати охорону навчальних закладів за бюджетні кошти, бо дотепер така охорона здійснюється залежно від ініціативи та фінансової спроможності самих батьків. Зважаючи на такі прохання, депутати міської Ради проголосували за внесення у список об’єктів, які охоронятимуть працівники "Муніципальної варти", шкіл та дитсадків. Та конкретний їх список ще не визначили, - розповів начальник управління безпеки Львівської міської ради Юрій Діль.

За словами Юрія Діля, щоби забезпечити муніципальною охороною всі школи і дитсадки міста, знадобиться близько двох років. Цього ж року пріоритетом будуть навчальні заклади, розташовані в районах із підвищеним рівнем злочинності, а також ті, де навчання триває допізна".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!