Керівники розвідслужб РФ відвідали Вашингтон

Керівники розвідслужб РФ відвідали Вашингтон

Глава ЦРУ Майкл Помпео проеоментував мету зустрічей з керівниками російських розвідслужб.

Зустрічі у Вашингтоні з керівниками СЗР, ФСБ та ГРУ Росії, які перебувають під санкціями, мали на меті обговорення зусиль у сфері контртероризму, а також складних питань, з яких США і Росія мають різні позиції. Про це йдеться в листі директора ЦРУ Майка Помпео лідеру демократів у Сенаті США Чаку Шумеру, повідомляє "Укрінформ".

Помпео підкреслив, що під час переговорів з керівниками російських спецслужб були розглянуті "дуже складні теми, в яких американські та російські інтереси різняться", а посадові особи США "не обирають висловлювань". Глава ЦРУ зазначив, що в зустрічах з офіційними представниками російської розвідки "немає нічого поганого".

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що минулого тижня Вашингтон відвідали одразу троє керівників російських розвідслужб, які перебувають під санкціями - директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, глава ФСБ Олександр Бортніков і керівник ГРУ Росії Ігор Коробов.

Візити відбулися за кілька днів до того, як адміністрація США представила Конгресу "Кремлівську доповідь" згідно із законом CAATSA (Акт протидії противникам Америки через санкції).

Розголошення цієї інформації одразу викликало різку критику, особливо в демократичному таборі у США. Зокрема, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер звинуватив адміністрацію Трампа в нехтуванні законом, який вимагає накладення санкцій проти Росії та виступив з вимогою дати роз'яснення цілей та змісту переговорів з російськими посадовцями у Вашингтоні.