Обрано переможців конкурсу "Миттєвості Архітектури. Дніпро-2017" (аудіо)

Обрано переможців конкурсу "Миттєвості Архітектури. Дніпро-2017" (аудіо)

Роботи на розгляд журі подали 77 художників з Білої Церкви, Одеси, Харкова, Полтави, Запоріжжя, Києва, Новомосковська, Львова та Дніпра.

Докладніше розповідає наш кореспондент Костянтин Ковзан:

"Роботи автори подавали протягом грудня 2017 року. Для виставки журі відібрало 22 скетчі – це монохромні, чорно-білі, малюнки, написані звичайним олівцем. На всіх зображені історичні будівлі Дніпра: Історичний музей, будинок губернатора, Свято-Преображенський, Свято-Троїцький собори, Міська дума...

Вибір локацій – не випадковий. Адже переможець конкурсу отримує право стати ілюстратором книги, присвяченій Олександру Полю – досліднику-археологу, краєзнавцю і підприємцю, який особисто сприяв тому, аби на тоді ще Катеринославщині розпочали промислові розробки – саме це визначило подальший бурхливий економічний розвиток Придніпровського краю.

Ігор Кочергін – автор книги "Олександр Поль. Геній міста на Дніпрі" - розповідає, що для ілюстрування обрали скетчі, аби не використовувати багаторазово тиражовані світлини. Їх напише дніпрянка Мирослава Заманова.

Переможців конкурсу виявилося два. Анастасія Переворочай з Полтави написала будівлю Маріїнської гімназії. Дівчина посіла перше місце".

Костянтин Ковзан, Дніпро, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!