МВФ назвав умови виділення траншу для України

МВФ назвав умови виділення траншу для України

У МВФ заявили, що умовою для перегляду програми розширеного фінансування та виділення траншу кредиту для України є ухвалення закону про Антикорупційний суд та приведення цін на газ до ринкового рівня.

Про це повідомив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає УП.

За його словами, метою впровадження ринкових цін на газ є уникнення штучної сегментації ринку окремо для домогосподарств і окремо для промисловості.

"Є певні умови, їх треба виконати. Це досяжні показники: сподіваємося на швидке їх виконання", - сказав Люнгман. Він зазначив, що також необхідне утримання інфляції, позитивно оцінивши підвищення облікової ставки Нацбанком, збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

Люнгман додав, що наразі міжнародні резерви України зросли на $6,5 млрд - до $19 млрд, однак необхідно нарощувати їх і надалі - до $30 млрд, щоб забезпечити захист від зовнішніх шоків.

Крім того представник МВФ закликав у політиці підвищення зарплат орієнтуватися на зростання продуктивності праці, оскільки надмірне збільшення зарплат зашкодить стабільному зростанню.