Ірландія переймається проблемою абортів (аудіо)

Ірландія переймається проблемою абортів (аудіо)

Уряд Ірландії погодився провести в країні референдум щодо скасування заборони на аборти. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Лео Варадкар.

Відтак, на голосування винесуть питання, чи варто скасовувати конституційну поправку, згідно з якою життя ненародженої дитини прирівнюється до життя його матері. Раніше сам Варадкар виступав за заборону абортів.

Варадкар: "Я не вірю в те, що Конституція є документом, в якому мають відображатися абсолютні твердження щодо медичних, моральних та правових питань. Особисто я виступатиму "за" скасування абортів. Загалом мої власні погляди еволюціонували відтоді, коли я обіймав посаду міністра охорони здоров'я. Я переконаний: питання аборту не має бути в нашій Конституції".

Влада країни має намір провести плебісцит наприкінці травня цього року. Перед голосування міністр охорони здоров'я Ірландії розробить законопроект щодо необмеженого доступу до абортів жінкам до 12 тижня вагітності та у виняткових випадках після цього терміну.

Нагадаємо, в Ірландії аборт дозволяється, коли є ризик для життя вагітної жінки, але не у випадку зґвалтування, інцесту або смертельної аномалії плода.

Прослухати:



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!