ЮНІСЕФ шукає понад $23 млн для допомоги дітям з України

ЮНІСЕФ шукає понад $23 млн для допомоги дітям з України

Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) оголосив про те, що шукає 23,6 мільйони доларів для надання допомоги дітям, які постраждали від конфлікту на сході України.

Про це повідомляє УП.

"Діти не можуть чекати, поки війнам буде покладено край, оскільки кризи загрожують виживанню дітей тут і зараз, а також призводять до катастрофічних наслідків для майбутнього дітей та молодих людей", – заявив директор програм ЮНІСЕФ з гуманітарного реагування Мануель Фонтен.

За його словами, діти не лише безпосередньо страждають від нападів, але й не можуть отримувати базові послуги, оскільки школи, лікарні та інші об’єкти цивільної інфраструктури опиняються зруйнованими чи пошкодженими.

"Це створює величезні ризики для значної кількості людей, які покладаються на систему централізованого водопостачання. У 2017 році більше 3 мільйонів осіб на сході України постраждали від перебоїв з водопостачанням", - сказала голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Повідомляється, що у 2017 році ЮНІСЕФ забезпечив доступ до чистої питної води та санітарії для майже 1,5 мільйона осіб на підконтрольних і непідконтрольних уряду територіях на сході України.

Крім того, була надала психологічна допомога для понад 100 тисяч дітей, які постраждали від окупації районів Донецької та Луганської областей.

В організації зазначають, що у 2018 році ЮНІСЕФ продовжить надавати необхідну допомогу дітям, які постраждали від конфлікту на Донбасі і саме з цією метою оголосили про збір коштів.