США можуть повернутися до Паризької кліматичної угоди

США можуть повернутися до Паризької кліматичної угоди

Дональд Трамп допускає повернення США до Паризької кліматичної угоди.

Про це він заявив в інтерв'ю на британському телебаченні, повідомляє "Укрінформ".

За словами Трампа, він є "прихильником чистого повітря та чистої води", однак Паризька угода по клімату була для США "катастрофою".

Нагадаємо, Паризька угода щодо клімату - перша світова угода, яка визначає план дій щодо стримування глобального потепління. Вона була підписана 22 квітня 2016 року у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку представниками 174 держав, включаючи Україну.

Мета угоди - зміцнення глобального реагування на загрозу зміни клімату в контексті сталого розвитку та зусиль з викоренення злиднів. Країни-підписанти мають утримати зростання глобальної середньої температури в межах "набагато нижче" 2°С і "докласти зусиль", щоб обмежити це зростання 1,5°С.

Додамо, що угода має на меті якомога швидше зупинити зростання викидів парникових газів, при цьому враховується, що розвинені країни потребуватимуть більш тривалого часу. Кожна держава сама визначає для себе зобов"язання за рівнем викидів парникових газів і мусить переглядати їх раз на п'ять років. Строки виконання цих зобов'язань планується розглянути на першій сесії країн Паризької угоди, дата її проведення наразі невідома.