Генпрокуратура викликає на допит екс-главу СБУ

Генпрокуратура викликає на допит екс-главу СБУ

Генеральна прокуратура викликає колишнього голову Служби безпеки України Олександра Якименка на допит на 6 лютого як підозрюваного у справі про організацію розстрілів активістів Євромайдану.
 
Про це повідомляє Українська правда. 
 
Повістку від Генпрокуратури направлено на останнє місце реєстрації та фактичного проживання.
Як відомо, в грудні 2017 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього голови СБУ Олександра Якименка у справі про організацію розстрілів активістів Євромайдану.
 
Крім цього в діях екс-глави СБУ вбачають ознаки дезертирства. Згідно з оперативною інформацією Служби безпеки, Якименко перебуває на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та у Російській Федерації, що також підтверджується засобами масової інформації, зокрема російськими ресурсами.
 
Водночас Генеральна прокуратура Росії листом від 15 вересня 2017 року відмовила Україні в затриманні та видачі Якименка.
 
Крім цього Інтерпол відмовився оголошувати підозрюваного в міжнародний розшук, бо вбачає "переважно політичний характер" у кримінальному провадженні стосовно Якименка.