МОЗ хоче запобігти розповсюдженню грипу

МОЗ хоче запобігти розповсюдженню грипу

Міністерство охорони здоров'я радить відкрити пункти щеплення проти грипу в дитсадках і школах.

Про це повідомляє прес-служба МОЗу.

"У всіх областях України спостерігалася низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ, по всій території країни захворюваність на грип та ГРВІ залишається нижче епідемічного порогу, лише в деяких областях спостерігаються випадки лабораторно підтвердженого грипу", - йдеться в інформаційному бюлетені.

За даними МОЗ, впродовж третього тижня січня на ГРВІ захворіло 159 тисяч. 260 людей, що типово для цієї пори року. Крім того, досліджено 149 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 11 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 6 випадках - типу А. Смертей через ускладнення від грипу цього тижня не зафіксовано, наголосили у МОЗ.

У міністерстві нагадали, що запобігти поширенню вірусів грипу допомагають профілактичні заходи, найефективнішим з яких є щеплення. Вакцина проти грипу належить до рекомендованих вакцин та не закуповується за державний кошт. У міністерстві закликали лікарів уникати надмірного призначення ліків та бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРЗ, особливо у дітей.

Нагадаємо основні симптоми грипу: різке підвищення температури тіла (більше 38°С), головний біль, біль у м'язах і у горлі, кашель, нежить. Вони з'являються раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.