Суд залишив екс-директора табору "Вікторія" у СІЗО

Суд залишив екс-директора табору "Вікторія" у СІЗО

Суддівська колегія Апеляційного суду Одеської області під головуванням Руслана Котелевського сьогодні розглянула і відхилила скаргу адвокатів екс-директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна стосовно зміни підсудному запобіжного заходу - звільнення  з-під варти.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Заслухавши доводи сторін захисту та обвинувачення, колегія вирішила залишити в силі ухвалу Приморського суду Одеси 12 січня про продовження на 60 діб терміну тримання під вартою підсудного Саркісяна без права внесення застави", - озвучив ухвалу Котелевський.

Суд визнав обгрунтованою позицію сторони обвинувачення, яка мотивувала тримання під вартою підсудного протягом часу, необхідного адвокатам для ознайомлення з матеріалами справи. Після цього обвинувальний акт буде передано на розгляд суду.

Доводи захисників Саркісяна, які просили випустити підзахисного з СІЗО під домашній арешт, колегія суддів визнала недостатньо вмотивованими.

Як повідомлялося, 10 січня прокуратура Одеської області звернулася до Приморського райсуду з клопотанням про продовження строку тримання під вартою підозрюваного – екс-директора дитячого табору "Вікторія", обгрунтувавши це необхідністю надання часу сторонам процесу для ознайомлення з матеріалами завершеного досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель трьох дітей) Кримінального кодексу України.

Представник обвинувачення заявив у суді, що у разі звільнення з-під варти підсудний може сховатися від суду, впливати на свідків і знищити або змінити на свою користь докази у справі.