Вимушено переміщеним особам буде надано квартири для тимчасового проживання (аудіо)

Вимушено переміщеним особам буде надано квартири для тимчасового проживання (аудіо)

Квартири для тимчасового проживання буде надано вимушено переміщеним особам у 2018 році. Цей пункт, серед іншого, є частиною плану реалізації стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб, над розробкою якого працює профільне відомство.

Що ще планується втілити у життя, - знає Юлія Конішевська:

"П'ятдесят одну квартиру для тимчасового проживання буде розподілено між вимушено переміщеними особами цього року. За словами керівниці одного з управлінь Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ірини Калупахи, житло придбано у двох містах: Покровську Донецької області та Маріуполі. Перевага у забезпеченні житловою площею
надаватиметься найбільш вразливим категоріям  внутрішньо переміщених осіб, - говорить Ірина Калапуха.

У січні-лютому мешканці тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей  зможуть отримувати українські документи, зокрема, паспорти, не виїжджаючи з регіону, - повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. За його словами, комплекти обладнання для виготовлення і друку українських паспортів передані на місця поблизу лінії розмежування.

Як повідомив Георгій Тука, бюджет міністерства на 2018 рік складає 168 мільйонів гривень. Минулого року він сягав сорока чотирьох мільйонів.

Нагадаю, під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи було рекомендовано ухвалити "всеосяжну" стратегію для захисту прав  внутрішньо переміщених осіб в Україні".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!