У світі за 2017 рік продали близько 1,5 мільярда смартфонів

У світі за 2017 рік продали близько 1,5 мільярда смартфонів

У 2017 році світовий обсяг продажів смартфонів виріс на 3% до 1,46 млрд одиниць.

Про це повідомляє НВ.

Попит зріс в основному за рахунок Близького Сходу і Африки, які показали 8% зростання, а також Центральної та Східної Європи, де попит зріс на 7. Середня ціна гаджета збільшилася на 10%, приблизно до $363. Відзначається, що це найшвидший ріст вартості смартфонів за останній час.

"Це сталося завдяки тому, що популярність смартфонів з більш великими і безрамковими дисплеями спонукала споживачів купувати дорожчі пристрої", - пояснив динаміку квартальної виручки директор з глобальних досліджень у сфері телекому в GfK Арндт Поліфке.

Цікаво, що жителі Західної Європи купили на 3% менше смартфонів, ніж в минулому році. Але, через популярність дорожчих пристроїв, грошей на смартфони було витрачено на 17% більше, ніж роком раніше.

У Китаї і країнах, що розвиваються в Азії в четвертому кварталі в сукупності було продано близько 173,3 мільйона смартфонів, на 2,25% менше, ніж роком раніше. А виручка при цьому зросла на 16,7% і склала близько 54,5 мільярда доларів. Це перше зниження обсягу продажів в КНР за 2,5 року. Падіння показників в азійських країнах, що розвиваються, пояснюють зниженням попиту в Індії. У Південній Кореї попит на смартфони впав на 21%.

У Північній Америці обсяг продажів смартфонів за підсумками 2017 року зріс на 2%, до 201,3 мільйона одиниць. Виручка виросла на 1%, до 84 мільярдів доларів. У Латинській Америці обсяг продажів досяг за три місяці 35 мільйонів одиниць, збільшившись на 6% в річному вираженні - цьому сприяло зростання попиту в Бразилії.

У Центральній і Східній Європі за рік було продано 85,2 мільйона смартфонів, що на 9% більше показника 2016 року. Виручка збільшилася на 26%, до 21,2 мільярда доларів.