Проект "Відзнаки імені Героїв Небесної Сотні" презентували сьогодні (аудіо)

Проект "Відзнаки імені Героїв Небесної Сотні" презентували сьогодні (аудіо)

Запровадити нові "Відзнаки імені Героїв Небесної Сотні" - таку ініціативу презентували сьогодні у Києві кілька організацій, зокрема, громадське об’єднання "Родини Героїв Небесної Сотні".

Зокрема, пропонується запровадити відзнаки імені Сергія Нігояна, Сергія Кемського, Сергія Байдовського, Олександра Капіноса, Юрія Вербицького.
     
Розповідає Катерина Шевцова:
                            
"Чотири роки тому 22 –го січня на вулиці Грушевського від куль беркутівців першими загинули Сергій Нігоян та Михайло Жизневський.

Смертельне поранення отримав Роман Сеник, Юрій Вербицький був викрадений з лікарні і потім його знайшли мертвим у лісі поблизу селища ГнІдин Бориспільського району.

Про Героїв пам’ятають люди, які поклали цього дня квіти до пам’ятних знаків Сергія Нігояна і Михайла Жизневського.
     
Адвокатка Євгенія Закревська розповіла, що на даний момент слідство переконане, що стріляли зі сторони спецпідрозділу "Беркут".
      
Щоб вшанувати пам’ять про Героїв і дати змогу втілити у життя молодим українцям їхні ідеї і реалізувати прагнення, започатковано Проект "Відзнаки Героїв". Про одну з відзнак - імені Сергія Нігояна, - яку скоро  буде вручено, розповідає режисер кінопроекту "Вавилон 13" Володимир Тихий.

Торік на Тернопіллі у пам’ять про наймолодшого Героя Небесної Сотні Назарія Войтовича, у рідному його селі Травневому відкрито мистецький проект. Як пояснила керівник Проекту "Відзнаки героїв" Ольга Климко, це простір для митців, де вони можуть професійно розвиватися і втілювати у життя свої задуми".
     
Катерина Шевцова, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!