У шахті "Покровська" тривають роботи з ліквідації аварії

У шахті "Покровська" тривають роботи з ліквідації аварії

Стан здоров’я шахтарів, постраждалих 22 січня під час спалаху метану в шахті у Покровську, середній та близький до важкого.

Про це у вівторок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Шахтарі, постраждалі під час спалаху повітряно-метанової суміші на шахтоуправлінні "Покровське", зараз перебувають у Краматорському опіковому центрі. Як доповів мені заступник директора департаменту охорони здоров’я ДонОДА Володимир Колесник, стан 4 гірників лікарі оцінюють як середнього ступеня важкості, ще четверо перебувають у стані, близькому до важкого", - написав очільник області. Він зазначив, що на шахті на 10.00 тривають роботи з ліквідації аварії – працюють відділення воєнізованого гірничорятувального загону.

За інформацією, яка надходить від рятувальників до департаменту розвитку базових галузей економіки, розпочато буріння свердловини №1 з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір. Безпосередньо у шахті знаходиться 3 відділення ДВГРС, виконуються роботи з охолодження гірничих виробок у тупику погашення 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 пожежними піками із застосуванням картриджів і розчинів "Pyrocool". Виконуються роботи з контролю кількості та складу рудникового повітря та температури, відбір проб. Пробурено 2 м свердловини з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір.

Павло Жебрівський також повідомив, що створена комісія, яка встановить причину аварії, і постраждалі гірники отримають допомогу, передбачену чинним законодавством.

Нагадаємо, спалах повітряно-метанової суміші на шахті в Покровську стався 22 січня о 16.45 на горизонті 762 м. На момент вибуху в шахті всього перебували 406 гірників, на аварійній дільниці - 37 гірників. З аварійної ділянки було піднято на поверхню усіх гірників, 8 із яких отримали травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані до Краматорського опікового центру.