У двох федеральних землях Австрії оголошено небезпеку сходження лавин (аудіо)

У двох федеральних землях Австрії оголошено небезпеку сходження лавин (аудіо)

Захід Австрії замело снігом – у двох федеральних землях оголошено вкрай високу небезпеку сходження лавин, закрито численнні дороги, деякі населені пункти заблоковані.

Із Відня повідомляє наша власна кореспондентка Оксана Діденко:

"Надзвичайна ситуація склалася в австрійських Альпах через тривалу хуртовину. Відрізаними від світу залишаються деякі популярні зимові курорти-  Санкт-Антон-ам Арльберґ, Ішґль та долина Пац.наун, Ґар.ґел.лєн, Лех, Цюрс та Штубен. У федеральній землі Тироль залишаються закритими приблизно 20 автомобільних доріг, у землі Фор.арль.берґ не працює залізниця на відрізку Арль.берґ-бан. Понад 60 пасажирів, які прямували в заблокований Санкт-Антон, були змушені залишитись у сусідньому населеному пункті, де залізниця організувала для них тимчасові помешкання. Рух поїздів на цьому напрямку може бути відновлено не раніше вівторка.

Деякі регіони цих федеральних земель отримали найвищий, п’ятий, ступінь небезпеки сходження снігової маси. Про це Радіо Тироль заявив керівник Служби оповіщення про загрозу лавин Руді Майр: "У Тиролі зараз критична ситуація з лавинами. Через надзвичайно велику кількість нового снігу  - в деяких регіонах випало понад 1 метр, -  до того ж сильний, штормовий вітер, який одразу переміщав цей сніг... Варто рахуватися з тим, що можливе сходження й великих лавин, які можуть пошкодити як незахищені дороги, так і поселення".

За словами фахівця, сьогодні – найкритичніший день, оскільки очікуються нові опади. Небезпеку лавин підвищує потепління та дощ, що робить сніговий покрив вкрай рухливим. Населенню рекомендують залишатися вдома та уникати зайвих поїздок і перебування на свіжому повітрі".

З Австрії, Оксана Діденко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!