Всесвітня продовольча програма (WFP) ООН залишає Донбас

Всесвітня продовольча програма (WFP) ООН залишає Донбас

Про це в ефірі BBC повідомив міжнародний аналітик та колишній речник спостережної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.


 

"Мені повідомили кілька годин тому, що Всесвітня продовольча програма припиняє свою допомогу на Сході України. Це єдина країна в Європі, яка отримує продовольчу допомогу", - сказав він.

Боцюрків додав, що програму згортають через проблеми з фінансуванням.

Згідно з офіційною інформацією WFP, в Україні з листопада 2014 року до червня 2017 року програма надала продовольчу допомогу 970 тисячам осіб у охоплених конфліктом регіонах Донецької та Луганської областей.

Тим часом, Збройні сили України готові до плідної співпраці з Червоним Хрестом над вирішенням ключових гуманітарних питань на лінії зіткнення на Донбасі.

На цьому під час зустрічі з головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманом наголосив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Віктор Муженко, повідомляє прес-служба МОУ.


 

"Ми високо цінуємо конструктивну співпрацю, яка складається між Збройними силами України та представниками Червоного Хреста. Готові працювати разом у вирішенні важливих питань", - наголосив Муженко.

Він зазначив, що ЗСУ зроблять усе можливе, щоб захистити критично важливі для людей на окупованих територіях об'єкти інфраструктури.

Представник Червоного Хреста запевнив, що його організація продовжуватиме надавати допомогу в пошуку та ідентифікації українських військовослужбовців, які були захоплені в полон під час бойових дій на Сході України, а також в організації їх обміну та поверненні додому.