Туреччина розпочала АТО на півночі Сирії

Туреччина розпочала АТО на півночі Сирії

ВС Туреччини піддали масованому артилерійському обстрілу позиції терористів партії "Демократичний союз" (PYD) / Робочої партії Курдистану (PKK) в районі Афрін на півночі Сирії.

Про це повідомляє агентство "Anadolu".

"За день турецька артилерія нанесла по об'єктах терористів не менше 10 ударів, які стали відповіддю на обстріл бойовиків PYD/PKK", - йдеться в повідомленні.

Артилерійські удари завдані частинами ВС Туреччини, дислокованими в районі Хасса і Кирикхан турецької провінції Хатай.

Раніше міністр оборони Туреччини Нуреттін Джаніклі заявив, що військова операція Туреччини в сирійському регіоні Афрін має бути проведена без затримок.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Туреччина швидко знищить терористів у регіоні, і розпочне це з Афріна і Мюнбіча. Він також заявив про завершення підготовки до нової Антитерористичної операції в Сирії.

Нагадаємо, терористична організація PKK здійснює збройні напади на державні структури і громадян Туреччини. Анкара неодноразово робила спроби задля врегулювання ситуації, проте терористична організація PKK із липня 2015 року відновила збройні напади. З цього часу загинули близько 500 мирних жителів і 800 співробітників сил безпеки. Під час операцій сил безпеки знищено або заарештовано понад 10 тисяч терористів PKK.