Потяги на українських залізницях курсують за графіком

Потяги на українських залізницях курсують за графіком

Незважаючи на снігопади та хурделиці на території України 17 - 18 січня, залізниця працює в штатному режимі. ПАТ "Укрзалізниця" повністю контролює ситуацію з рухом пасажирських і вантажних потягів. Створено штаби для оперативного реагування з усунення наслідків погіршення погоди.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

В "Укрзалізниці" зазначили, що за необхідності будуть залучені снігоочисні та снігоприбиральні машини. Крім того, для ліквідації наслідків снігопадів та ожеледиці напоготові спеціалізована техніка: грейдери, бульдозери на гусеничному ходу, фронтальні навантажувачі.

У компанії також повідомили, що попри негоду та рясний сніг пасажирські потяги відправляються за графіком. Через велику кількість снігу прибули з незначним запізненням - до 35 хвилин - потяги   "Кривий Ріг - Київ" та "Київ - Херсон". Вибився з графіка через негоду і швидкісний потяг "Київ - Запоріжжя". Він прибув на кінцеву станцію з запізненням менше однієї години, оскільки довелося вранці зробити вимушену зупинку через засніженість інфраструктури Черкаської області.

Найближчими днями синоптики прогнозують суттєве ускладнення погодних умов, сильні снігопади та хуртовини. "Укрзалізниця" закликає пасажирів під час планування поїздок враховувати труднощі, що можуть виникнути при трансфері до залізничних вокзалів і станцій, а також бути обережними і слухати оголошення на вокзалах.