Дональд Трамп опублікував список своїх ворогів-журналістів

Дональд Трамп опублікував список своїх ворогів-журналістів

Президент США Дональд Трамп обрав журналістів, яким присудив власну премію за "фейкові новини".

Відповідний список опубліковано на сайті Республіканської партії.

До списку потрапили медіа, які нерідко критикують політику президента Сполучених Штатів Америки та які підтримували його суперницю Гілларі Клінтон у передвиборчій гонці – телеканал CNN, газети The New York Times, The Washington Post.

Перше місце серед, на думку Трампа, фейкових ньюзмейкерів посів лауреат Нобелівської премії, який є оглядачем The New York Times, Пол Кругман. Він провістив обвал економіки США у день виборів, коли стало зрозуміло, що президентом стане Трамп.

Друге місце відвели Брайану Россу з телеканалу ABC, який помилково заявив, що радник Трампа Майкл Флінн зізнався у зв'язках з Росію, які встановлювались з подачі очільника Білого дому. в ході передвиборної кампанії нібито отримав вказівку Дональда Трампа налагодити зв'язки з Росією. За це журналіста жорстко покарали. Керівництво телеканалу відсторонило його від ефірів на місяць, крім того не сплативши за матеріал про Флінна.

Третю щабель відвели CNN через повідомлення про нібито доступ Дональда Трампа і його сина до викрадених файлів з WikiLeaks.

Після оголошення списку "журналістів-лауреатів" премії Трампа сенатор-республіканець Джеф Флейк порівняв американського президента зі Сталіним, бо Трамп називає "фейкові" ЗМІ в США "ворогами народу".

Пане президенте, перевіркою стану нашої демократії є те, що наш власний глава держави вживає сумнозвісні слова Йосипа Сталіна, якими він називав своїх ворогів, заявив сенатор.