В Україні очікується погіршення погодних умов (аудіо)

В Україні очікується погіршення погодних умов (аудіо)

Найближчої доби очікується  погіршення погодних умов. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

За його словами, очікуються  хуртовини та поривчастий вітер.  У зв’язку зі снігопадами  з початку доби буде обмежено в’їзд  великогабаритного транспорту до Києва з усіх напрямків, - йдеться у заяві, поширеній Київською міськдержадміністрацією.

Як вплинула негода на різні аспекти життя Києва і про те,  як профільні відомства готуються до ускладнення погодних умов – Віолетта Карлащук:

"Київ. Проспект Перемоги. Дороги розчищені, заторів немає. Де-не-де проїжджають снігоприбиральні машини та вантажівки з прибраним снігом. Тротуари розчищають комунальники, працівники магазинів, кав’ярень, аптек.

Нині в Україні панує  активний циклон, який утворився на Балканському півострові, і прийшов зі сторони Румунії, - розповів під час міжвідомчої наради директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, хуртовини, посилення вітру і снігові замети загрожують Чернігівській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Черкаській, Київській областям. Сильні дощі із переходом у сніг прогнозуються в Миколаївській, Запорізькій, херсонській областях і Криму. Товщина снігового покриву подекуди сягатиме 40-а сантиметрів. – каже Микола Кульбіда.

В Україні необхідно забезпечити цілодобову роботу штабів для оперативного подолання наслідків негоди та налагодити міжобласну взаємодію для управління транспортними потоками, - сказав голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За його словами, перевізників  треба поінформувати щодо ускладнення погодних умов, а також про ті ділянки доріг, які будуть "закриті" для вантажівок.  Віце-прем’єр Володимир Зубко сказав, що Укравтодор та місцеве самоврядування повинні посилити заходи щодо безперебійної роботи  систем життєзабезпечення на місцях. Керівники областей, які включалися під час міжвідомчої наради, запевнили, що готові долати наслідки негоди. Зокрема, як в Чернігівської області готуються до снігопадів, розповідає голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.

Під кінець дня 18 січня, за прогнозами Миколи Кульбіди, снігопади мають припинитися".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!