Експерти оцінили шанси України приєднатися до НАТО

Експерти оцінили шанси України приєднатися до НАТО

Україна має низькі шанси набути статус кандидата в НАТО в найближчий час.

Про це йдеться у дослідженні благодійного фонду "Ініціатива з дослідження східноєвропейської безпеки" (East European Security Research Initiative Foundation), презентованого в рамках "круглого столу" в Укрінформі.

"Ймовірність отримання Україною найближчими роками статусу кандидата в члени НАТО вважають високою лише 13% опитаних експертів", - йдеться у дослідженні.

Водночас жоден експерт не обрав опції, що Україна ніколи не стане членом НАТО або ж не потребує такого членства.

Ймовірність отримання Україною найближчими роками статусу основного союзника США поза НАТО опитані експерти також оцінили доволі скептично - лише 21% вважають таку ймовірність високою, 56% - малою.  

Тим часом, експерти були єдині у думці, що Україна найближчим часом отримає допомогу летальним озброєнням від США. 66% висловились за таку ймовірність розвитку подій і лише 6% відповіли, що Україна не отримає такої зброї найближчим часом.  

Нагадаємо, дослідження відбулось у грудні 2017 року методом анкетування 62 експертів аналітичних центрів України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, а також сусідніх країн Центрально-Східної Європи - Естонії, Литви, Словаччини, Польщі, Угорщини.