Триває евакуація місцевих жителів на Філіппінах

Триває евакуація місцевих жителів на Філіппінах

Майже 15 тисяч жителів Філіппін залишили населені пункти, розташовані в радіусі 6 - 7 кілометрів поблизу вулкана Майон, що прокинувся, у провінції Албай.

Про це повідомляє агентство "Ассошіейтед прес".

"У зв'язку з ймовірним виверженням вулкана тимчасово припинено заняття в місцевих школах. Деякі будівлі навчальних закладів переобладнано за вказівкою влади в центри тимчасового розміщення", - йдеться у повідомленні.

Фахівці зафіксували 9 поштовхів за кілька годин, 4 з яких супроводжувалися виверженням лави, що подолала відстань до 2 кілометрів, і викидом вулканічного попелу.

На території поблизу вулкана Майон усе ще діє третій рівень загрози, який означає, що в його кратері є магма. Потенційно небезпечні виверження вулкана можливі впродовж найближчих тижнів, заявляють фахівці Філіппінського інституту вулканології та сейсмології.

Нагадаємо, вулкан розташований у провінції Албай за 340 км від столиці Філіппін - Маніли. Його перше виверження було зафіксовано в 1616 році, а найбільш смертоносне - в 1814 році, тоді загинули 1,2 тис. людей. Вулкан популярний з-поміж альпіністів. У 2013 році під час виверження на ньому загинули п'ятеро туристів.