Битва титанів: штучний інтелект обійшов людину

Битва титанів: штучний інтелект обійшов людину

Компанія "Alibaba" розробила модель штучного інтелекту, який перевершив людину в читанні і розумінні тексту.

Про це повідомляє "Bloomberg Technology".

"Тест Стенфордського університету складається з понад 100 тисяч питань і є одним із найавторитетніших способів оцінки штучного інтелекту", - йдеться у повідомленні.

Результат людини в цьому тесті - 82.304, штучного інтелекту, який створила компанія "Alibaba", - 82.440, а Microsoft - 82.650.

Технологію штучного інтелекту в майбутньому зможуть використовувати в сфері обслуговування, при створенні навчальних посібників, онлайн-взаємодії з пацієнтами з медичних питань, зазначила старший дослідник мови в "Alibaba Institute" Ло Сі.

Нагадаємо, Китай узявся за розробку штучного інтелекту нового покоління. Нещодавно робот Xiaoyi (Сяо І) зі штучним інтелектом успішно пройшов іспити з медицини, які складають лікарі для отримання ліцензії.

Він набрав 456 балів з 600 можливих, тобто на 96 балів більше, ніж потрібно для задовільного результату, повідомляє "InterestingEngineering".

Розробники впевнені, що подібні роботи можуть підвищити ефективність лікування пацієнтів. Вони планують використовувати технологію штучного інтелекту для пошуку способів лікування раку.