МЗС вимагає негайного звільнення українського активіста

МЗС вимагає негайного звільнення українського активіста

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити активіста Володимира Балуха, засудженого в окупованому Криму на 5 років за патріотизм.

Про це написала в Twitter речник МЗС України Мар'яна Беца.

"5 років за патріотизм... Окупант намагається знищити всіх патріотів України. Вимагаємо звільнення активіста В.Балуха", - заявила Беца.

У анексованному Криму підконтрольний Росії прокурор попросив для українця Володимира Балуха покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів.

Нагадаємо, ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд виніс йому вирок - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт упродовж 2 місяців. Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.