Уперше за 18 місяців в Україні настала тиша

Уперше за 18 місяців в Україні настала тиша

Унаслідок комплексу безпекових і дипломатичних кроків в Україні вперше за 18 місяців спостерігається перемир'я. Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам. Він також зауважив, що за час дії Мінських угод з полону звільнено 2 тисячі 911 людей.

Петро Порошенко наголосив, що порушує питання якомога швидшого звільнення українських заручників під час кожної розмови у нормандському форматі. За словами Президента, щоразу в цьому питанні його підтримують європейські лідери: президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Водночас Петро Порошенко спростував повідомлення про можливий обмін російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва на українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка, яких незаконно засудили у Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю журналісту "The Independent" Оліверу Кероллу. За словами журналіста, Петро Порошенко не отримував пропозиції обміняти захоплених російських ГРУшників на Сенцова і Кольченка.