Представники країн Африки вимагають від Трампа вибачень

Представники країн Африки вимагають від Трампа вибачень

Африканський Союз, який представляє країни континенту, і африканські посли в ООН вимагають від президента США Дональда Трампа вибачень за те, що він назвав африканські держави "брудними дірками".

Про це повідомляє CNN.

"Місія Африканського Союзу хоче висловити гнів, розчарування та обурення у зв'язку з невдалим коментарем президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, чиї слова кидають тінь на погляди США та повагу до різноманіття і людської гідності", — йдеться в заяві організації.

У союзі наголосили, що очікують вибачень не лише перед країнами Африки, а й перед усіма громадянами африканського походження.

Африканські посли в ООН також виступили із заявою, в якій ідеться, що група "надзвичайно вражена і рішуче засуджує обурливі, расистські та ксенофобські висловлювання президента Сполучених Штатів Америки".

Нагадаємо, у четвер американські медіа повідомили, що президент США Дональд Трамп дозволив собі образливе висловлювання по відношенню до країн, звідки, на його думку, у США прибуває значна частина мігрантів. Зокрема, глава Білого дому назвав ці держави "брудними дірками" і висловив думку, що США повинні приймати більше мігрантів із таких країн, як Норвегія.

Сам Дональд Трамп заперечує, що під час наради в Білому домі використовував брутальну лексику щодо Гаїті, Сальвадору та країн Африки.